Esküvői meghívó papír

Esküvői meghívó papír

Megvallom imádom a papírokat. Egy különlegesebb papír beszerzése után rögtön érzem, hogy valamit alkotnom kell belőle. 🙂
Egy meseszép papír sokkal különlegesebbé teszi még az egyszerűbb mintákat is. Azonban ugyanez sajnos fordítva is igaz. Legyen bármilyen csodaszép egy minta, ha nem a megfelelő papírra kerül, akkor az eredmény nem lesz az igazi.
Az esküvői meghívó papír alapvető fontosságú a meghívóhoz. Elsősorban a papír színe a döntő, de most nem erről fogok beszélni.

Esküvői meghívó papír

A felhasznált papír vagy papírok fajtája alapvetően befolyásolja a kiválasztott esküvői meghívó hangulatát és üzenetét. A papír esküvői meghívóhoz olyan, mint a ruha anyaga a ruha fazonjához. Ha sikerül jó párosítást találni, akkor lenyűgöző lesz az eredmény.

Milyen papírt válasszak az esküvői meghívóhoz

Fontos, hogy a kiválasztott meghívó és a felhasznált papírok stílusai összhangban legyenek egymással. Ha ez nem valósul meg, akkor félő, hogy az eredmény egy zavaros stílusú meghívó lesz. Nem fogja senki szóvá tenni, de ebben az esetben a meghívód nem tudja az esküvőd hangulatát közvetíteni a meghívott vendégek felé.

Rosegold meghívó

A csillogó papíros Rosegold esküvői meghívó

Éppen ezért ne keverd a stílusokat. Például egy modern vonalvezetésű meghívóhoz ne kérjél merített papírt.
Ha jó meghívó készítő szakembert találsz, akkor ő segít neked kiválasztani a hozzád tökéletesen illő meghívódhoz a legjobban megfelelő esküvői meghívó papírokat.

Esküvői meghívó papír vastagság

A papírokat nem vastagság, hanem súly alapján különböztetjük meg.
Kínálatunkban több 250 g/m2 súlyú papírokra is nyomtatunk. (Gondolom ez a szám nem igazán sok mindent. Segítek, hogy jobban el tudd képzelni. Az átlag fénymásoló papír súlya 80 g/m2).
Használunk 250 g/m2-nél nehezebb papírokat is. Ezek általában a meghívók hátlapját alkothatják. Így lesz súlya, tartása az esküvői meghívódnak.

Esküvői meghívó papír típusok

Már tudod, hogy miután megtaláltad a neked tetsző esküvői meghívót, ahhoz papír típust is választanod kell. (Fontos tudnod, hogy itt a honlapon látható esküvői meghívókat díjmentesen áttervezem neked. Vagy akár az egyedi elképzelésedet is megvalósítom.)
Az esküvői meghívó papírokat a már ismert vastagság és megjelenés alapján lehet csoportosítani.
Megjelenés alapján lehet csillogó, matt vagy mintás felületű a papír.

Lássuk milyen esküvői meghívó típusokból tudsz válogatni:

Illatos levendula

Kraft papírra nyomtatott Illatos levendula esküvői meghívó

Esküvői meghívó kraft papír

A kraft tiszta, fehérítetlen, barna színű karton papír. Az anyaga erős és könnyű. Az esküvői meghívó nyomtatásnál erre a papírra érdemes inkább csak egy színt használni. Ez lehet akár egy sötétebb tónus (fekete, barna, sötétkék), vagy fehér nyomat is. Ezekkel a színekkel még szebb, természetesebb hatást lehet elérni. Ráadásul ezek a színek hatásosan emelik ki a kraft papír alapszínét is.

Karton papír

Ebbe a kategóriába több típust is besorolunk. A kisebb súlyú papírokra készülhetnek színes vagy egyszínű nyomatok is. Így alakítva ki a meghívó alappapírját.
A nagyobb súlyú, vastagabb, merevebb papírokat legtöbbször a meghívó hátlapjánál alkalmazom. Itt általában színes kartonokat használok. Erre kerül felragasztásra a vékonyabb papír, melyre a meghívó szövege és grafikája kerül. Természetesen lehetőség van ezekre a karton papírokra is nyomtatni. Sőt, lehetőséged van akár fehér színű nyomatot is kérni. Ezzel máris egy különleges esküvői meghívód lesz!

Ekrü ccsillogás

Kézzel domborított papírú Ekrü csillogás esküvői meghívó

Kreatív papír

Ezek a papírok mintás felületűek. Azaz, ha az ujjadat végighúzod rajta, akkor érezni fogod a papír domborúságát. A különleges megjelenésű matt kartonokra nyomtatva kopottas hatás érhető el.
De alkalmazható a kézzel mintázott, domborított papír az esküvői meghívó ünnepibbé tételére is. (Igen, a mintát valóban kézzel nyomom bele a papírba.)

Prémium ofszet papír

Sima felületű, matt hatású papír. Előnye, hogy a nagyobb, színes nyomatok – például fényképek – egységesen mutatnak rajta. Ha emlékszel a famentes rajzlapra, akkor a legjobban ahhoz hasonlítható.

Műnyomó papír

Felülete csúszós, enyhén fényes felületű. Fénykép alapú meghívókhoz ajánlom.
De a modern stílusokhoz is tökéletesen illik.

Ultramatt papír

Tapintás lágy, selymes. Mintha valódi selymet érintenél, igazán különleges hatást kelt. A rá nyomtatott képek, szövegek teljesen egységesek.

Gyöngyházfényű papír

Ez a papír a nap vagy a lámpa fényében apró szikrák százait veri vissza.
Tapintása selymes, simogató. Az elegáns csillogása ünnepivé varázsolja az esküvői meghívót.

Kémcsöves esküvői meghívó

Kémcsöves esküvői meghívó és a pausz

Esküvői meghívó pausz papír

A pausz papír vékony, kicsit áttetsző. Előnye, hogy a rá nyomtatott rajz vagy fénykép színei élénkségtől fognak ragyogni. A kémcsöves esküvői meghívó elképzelhetetlen nélküle. Súlya 90 g/m2.
A színe lehet fehér, szürkés, vagy akár színes, és gyöngyházfényű is.

Láthatod, hogy az esküvői meghívó papírok választéka igen széles.
A sok fajta, szín, típus, vastagság között igen könnyen el tudsz veszni.
De te ne aggódj! Segíteni fogok neked, hogy a tökéletes meghívót tudd majd átadni a vendégeknek. Olyan meghívót ahol a kiválasztott papír és a stílus tökéletes összhangban van!

Esküvői meghívó papír rendelés

Ha nálam rendeled meg az esküvői meghívódat, akkor a papírok beszerzésével sem kell bajlódnod. Én az összes szükséged papírt és egyéb kiegészítőt be fogom szerezni. Te már a teljesen kész meghívódat fogod a kezedben tartani.

Bízom benne, hogy segítettem sok dolgot tisztázni az esküvői meghívó papírok témakörében!

Üdv,
Zsuzsa

GYakran Ismételt Kérdések

Meg tudom nézni a választható papírokat az esküvői megívóhoz?

Igen. Keress meg és találunk megoldást.

Választhatok sötét színű papírt is a megívómhoz?

Többféle sötét színű papír közül is tudsz választani.

Választhatok másik papírt az esküvői meghívómhoz?

Igen! Amennyiben a módosításnak nincsen technikai akadálya, akkor készülhet másmilyen papírból a meghívód. Sőt, az áttervezésnek nincsen semmilyen plusz költsége!

Nyomj a megosztásra, és ha tetszett a cikk, akkor lájkold a Facebook oldalamat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés