Hogyan írj esküvői vendéglistát?

Hogyan írj esküvői vendéglistát?

Az esküvői vendéglista összeállítása nehéz feladat. Sokkal kevésbé szórakoztató mint például végigkóstolni az esküvői menüt 🙂

Szerezhetsz magadnak morcos pillantásokat párodtól. Ha figyelmetlenül megjegyzed, hogy a 10 éve nem látott barátját minek hívja meg.
Okozhat rémült szülői tekintetet. Ha úgy gondoljátok, hogy a falujából még soha ki nem mozduló Juliska néni nem kap meghívót.
Lehet belőle éltre szóló sértődés. Ha valaki túlértékeli a munkahelyi barátságot, de Ti nem hívjátok meg.

Segítek Nektek, hogy milyen szempontok alapján készíthetitek el az esküvőtök vendéglistáját.

Vendéglista

Javaslom, hogy üljetek le a pároddal. Szerintem a legjobb, ha külön-külön írtok listát. Így még véletlenül sem fogjátok befolyásolni a másikat, egy óvatlan „Őt meg minek írtad fel?” kérdéssel.

Vegyetek elő egy-egy üres papírt, ragadjátok meg a tollakat és kezdjétek el írni a neveket akiket el tudnátok képzelni az esküvőtökön.
– Közeli rokonok
– Távoli rokonok
– Barátok
– Osztálytársak
– Ismerősök
– Szomszédok
– Kollégák
– Akiknek ott voltatok az esküvőjén
– Akiknek ott lesztek az esküvőjén (egy meghívás elfogadásakor érdemes ezt is mérlegelni)
– Gyerekkorod kedvenc fagylaltosa
stb.

vendéglista

Minden korlát nélkül jöjjenek a nevek egymás után. Ez lesz a Ti álom listátok.
Ha nem jut több név az eszetekbe, akkor hajtsátok félbe a papírt és aludjatok rá egyet-kettőt. Másnap újból olvassátok el a listátokat. Írjatok hozzá új nevet vagy éppen húzzatok le róla.

Ha inkább számítógépen írnád a vendéglistát, természetesen az sem tilos! 🙂

Összegzés

Ha mindkettőtök listája elkészült, akkor most fésüljétek össze a kettőt. A duplán felírt nevek kerüljenek ki és írjátok össze az Álom listátokat egy lapra.

Álomból a realitásba

Elkészült a közös álomlistátok. Valószínű, jó sok ember szerepel rajta.
Ha már kiválasztottátok a lakodalom helyét, akkor tudjátok, hány főt tudnak fogadni. Látjátok, hogy csökkenteni kell a vendéglistát.

Elképzelhető, hogy inkább a létszámhoz keresnétek esküvői helyszínt. De vajon, hol fog elférni a listátokon szereplő a 427 ember?
Higgyétek el egyik sem könnyű feladat!

Ha túl hosszú a lista, akkor óvatosan, a másikat meg nem bántva kezdjétek el csökkenteni a létszámot.
Kérdezd meg párodat, hogy az adott név miért szerepel az ő vendéglistáján? Könnyen elképzelhető, hogy miközben megpróbálja elmondani, ő maga is ráébred, hogy az adott személy lehúzható. Most a Te listádról beszéljetek meg egy nevet.
Húzd meg, ereszd meg módon csökkentsétek a vendégek létszámát.

vendéglista

Húzd a listát trükkök

1, Beszéltetek vele személyesen vagy akár telefonon az elmúlt 18-24 hónapban? Nem? Sőt már a fészbukkon sem látjátok a posztjait? Húzzátok le!
2, Ti ott voltatok az ő esküvőjén? Nem könnyű döntés. Azonban, ha az elmúlt időszakban meglazult a kapcsolat, akkor húzzátok át a nevét! (Ugyanakkor egy esküvői meghívás remek alkalom a barátság újbóli beindítására!)
3, Ha nem dolgoznál együtt a kollégáiddal, akkor találkoznál velük? Ha nem húzzátok le!
4, Feszélyezne a jelenléte? Nem akarjátok, hogy a főnök – vagy valaki más – lássa, amint éjfél után önfeledten ropjátok a táncot? Húzzátok le a nevét!
5, Csak az egyikőtök ismeri? Természetesen lehet olyan ismerős akit a párunk nem ismer. Javaslom, mindkettőtök körülbelül azonos számban hívjon meg ilyen vendégeket.

Fontos, hogy azokkal az emberekkel vegyétek magatokat körül, akikkel szívesen fogtok ünnepelni. Kötelességtudatból lehetőleg nem hívjatok meg senkit!

Szülők a láthatáron

A szülők anyagilag is részt vesznek az esküvőtökben? Ez esetben elképzelhető, hogy a vendéglistához is szeretnének hozzáírni. Nem könnyű kategorikusan nemet mondani nekik. Legyetek diplomatikusak! Ne kísérje veszekedés az esküvőtök szervezését!
Kedves gesztus lehet, a szülőknek felajánlani néhány meghívót, amikről ők dönthetnek.

Ha teljesen rátok van bízva az esküvő, akkor is érdemes megkérni a szülőket, hogy nézzék át a vendéglistát. Hiszen előfordulhat, hogy Nektek nem jut eszetekbe valaki akinek bizony tényleg ott lenne a helye az esküvőtökön.

Gyerekek

Elkészült a vendéglista, elfértek a templomban és a lakodalom helyszínén is?
Legkésőbb ekkor jusson az eszetekbe, hogy több vendéged gyerekekkel is rendelkezik :).
Gondolnotok kell arra, hogy ha nem hozhatja el a gyerekét, akkor a gyerekfelügyelet megszervezése plusz feladat lesz neki.
Itt elsősorban nem a felnőtt és külön családban élő gyerekekre gondolok 🙂
És egy gyerek legyen akár csak egy-két-három éves, ám az etetőszéke ugyanannyi helyet foglal el az asztaloknál. Mert ugye nem akarjátok, hogy egész este a szülők kezébe legyen a kisgyerek?
Itt egy jó tipp amivel remekül le tudjátok foglalni a lakodalmatokon a gyerekeket!

Két keréken esküvői meghívó

Két keréken esküvői meghívó

Két- vagy többféle meghívó

Mindenképpen nagy létszám előtt szeretnétek kimondani a boldogító igent? Azonban a lagziba már kevesebb embert hívnátok? Ekkor a legjobb megoldás, ha többféle esküvő meghívót rendeltek.
Az egyik esküvői meghívón csak a szertartásra kapnak meghívást a vendégek. A másik fajta meghívón a szertartás mellett a lakodalom is szerepel.
Vendégeitek egy részét tegezitek másikat magázzátok?
Idegennyelvű meghívottaitok is lesznek?

Fontos tudnod, hogy nálunk a többféle szövegváltozatú meghívók rendelése esetén, nem kell semmilyen plusz költséggel számolnod! Azaz nincs semmilyen felár.

Engem miért nem?

Óhatatlanul lemaradhat valaki a vendéglistátokról olyan, aki nagyon számított a meghívótokra. Ha rákérdez, hogy őt miért nem hívtátok meg, azt tanácsolom legyetek őszinték. Mondjátok el, hogy rajta volt a listátokon. Azonban az álom esküvőtök, lakodalmatok helyszíne szűkös volt. Emiatt fájó szívvel, de nem tudtátok meghívni.

Remélem, segítettem Neked a vendéglista írásában!

Üdv,
Zsuzsa

Nyomj a megosztás gombokra és lájkold a Facebook oldalamat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés