5 biztos jel, hogy megtaláltad a tökéletes esküvői helyszínt

5 biztos jel, hogy megtaláltad a tökéletes esküvői helyszínt

Az esküvőszervezés egyik legnehezebb feladata a tökéletes helyszín megtalálása. A tökéletes természetesen ez esetben is szubjektív, hiszen ahány féle esküvő, annyi féle „tökéletes” helyszín létezik. De honnan tudhatod biztosan, hogy az általad már kiszemel esküvői helyszín ideális lesz-e számotokra? Összeállítottam egy rövid, gyorsan áttekinthető csekklistát, amin végigfutva könnyedén meglelheted a választ a kérdésedre.

5 biztos jel, hogy megtaláltad a tökéletes esküvői helyszínt

1.) Belefér az esküvői költségkeretedbe

Kár lenne tagadnunk, az esküvőszervezés során a költségeknek igenis nagy szerepük van. Ahhoz pedig, hogy kordában tudd ezt tartani és a végén ne érjen majd kellemetlenül, hogy messze meghaladtátok a rendelkezésre álló keretet, bizony meg kell tervezni, hogy mire mennyit tudtok szánni és amennyire csak lehet, tartani kell magatokat a tervhez. A számotokra tökéletes helyszín az lesz majd, amelyik szépen beilleszkedik a megszabott költségkeretbe.
(Ezzel természetesen lehet egy kicsit ügyeskedni, ha hétköznapra, vagy szezonon kívülre tervezitek az esküvőtöket, a legtöbb helyszín kedvezményt biztosíthat számotokra.)

esküvő helyszín

2.) Kényelmesen elférnek majd a vendégek és ideális méretű táncparkett is marad a teremben.

Ahhoz, hogy az esküvőn mindenki kellemesen érezze magát elengedhetetlen, hogy létszámhoz megfelelő legyen a helyszín mérete. Ne csak az ültetésre ügyelj, hanem arra is, hogy a teremben elegendő hely maradjon majd a táncra.
A túl kicsi helyszínen az emberek kellemetlenül, szorongva érezhetik magukat a zsúfoltságtól, nem beszélve arról, hogy egy forró nyári napon, mindenki ki fog majd menekülni a teraszra. A túl nagy helyszín sem kedvező, ott ugyanis szinte elvesznek az emberek. Számoljatok azzal, hogy a társaság egy része mindig a teraszon lesz, a másik fele épp falatozik, vagy beszélget és csak egy részük lesz egyszerre a táncparketten.
(A közös játékok során, amikkel majd a ceremóniamester, vagy a vőfély színesíti majd esküvőtöket, azonban nem árt ha a teljes létszám elfér a parketten.)

3.) Könnyen megközelíthető, vagy rendelkezik szálláshellyel

Az ideális rendezvényhelyszín tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. Ha pedig még sincs így akkor, legalább rendelkezik szálláslehetőséggel.
Az esküvőtökön a vendégsereg szeretne majd veletek koccintani, ünnepelni. Ezt azonban csak akkor tudják önfeledten megtenni, ha nem kell azon aggódjanak, hogy hogyan jutnak majd haza az esküvőtökről. Ha álmaitok esküvőjét egy város széli kastélyban, vagy egy vidéki tanyán képzelitek el, ügyeljetek rá, hogy a helyszínen, vagy legalább annak közelében legyen lehetőség a vendégek elszállásolására.

4.) Passzol az esküvő elképzelt stílusához és a ti stílusotokhoz

Az esküvőtök helyszíne fogja döntően meghatározni az esküvő stílusát és hangulatát. Ha egy romantikus, vintage stílusú esküvőt szeretnétek akkor egy vidéki cottage passzol majd a legjobban esküvőtökhöz. Ha azonban a rusztikus stílust érzitek közelebb magatokhoz, egy kastély, vagy kúria jobban illeszkedhet elképzeléseitekhez.

5.) Mikor beléptél, már érezted, hogy ez lesz az igazi

Végül, de nem utolsó sorban természetesen az is nagyon fontos, hogy beleszeress a helyszínbe. Ha miután beléptetek a kapuján máris szinte látjátok magatok előtt, ahogy ott ünnepeltek a szeretteitekkel.
Persze nem szabad pusztán az első fellángolásra alapozni a döntés során, de kétség kívül fontos, hogy jól érezzétek magatokat a helyszínen és el tudjátok képzelni ott életetek egyik legszebb napját.

A fenti listán végigfutva egyszerűen kiderítheted, hogy a kiszemelt helyszín valóban megfelelő lehet-e számotokra.
Egy jó helyszín már fél sikert jelenthet! Semmiképp se kapkodjátok el a döntést!

Remélem, hogy az öt pont elolvasása után máris jobban tudsz dönteni az esküvői helyszíned témájában!

Üdv,
Zsuzsa

Nyomj a megosztásra ha valakivel meg szeretnéd osztani ezeket az infókat!ű
Ha tetszett a cikk, akkor lájkold a Facebook oldalamat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés