Esküvői meghívó tippek

Esküvői meghívó tippek

Íme itt vannak az esküvői meghívó tippek. Ezekkel könnyen meg fogod találni a számodra tökéletes meg az esküvői meghívódat.
Mikor fontos az esküvői meghívód? Mert ez lesz az első kézzelfogható dolog a vendégek számára az esküvődről. Akkor kell különösen odafigyelned a meghívóra, ha nem átlagos esküvő és lakodalom az álmod. Ha azt szeretnéd, hogy az átadott meghívó egyedi, ragyogó, rád és a szerelmedre szabott legyen. Ha így teszel akkor a a vendégek első élménye máris különleges lesz.
Nem tudod hol kezd el? Most megismerhetsz minden tippet, amit tudnod kell ahhoz, hogy megrendeld a tökéletes esküvői meghívódat!

Esküvői meghívó tippek

1. Határozd meg esküvőd stílusát

Mielőtt elkezdenéd a meghívó felkutatását érdemes meghatározni, hogy milyen stílusú lesz az esküvőd. Bohém, vintage, modern, elegáns, romantikus vagy klasszikus? Tudom, hogy a szíved mélyén már tudod, milyen stílust szeretnél. 🙂
A stílus meghatározásánál vedd figyelembe a helyszín(ek) hangulatát is! Azt javaslom, hogy figyelj az évszakra és a napszakra is! Nem javasolnám, hogy ugyanolyan meghívót válassz egy július végi lakodalomhoz, mint a barátnőd egy januárihoz.
Ugyanígy figyelj, hogy milyen jellegű lakodalmat tervezel. Más meghívó passzol egy délutáni állófogadásos partihoz és megint másmilyen egy hajnalig tartó táncos, ereszd el a hajam hangulatú lagzihoz.

Esküvői meghívó tippek

Csipke álom esküvői meghívó

2. Álmodd meg az esküvőd színeit

Érdemes az esküvő színeit – és ha van a motívumait – már a meghívón is alkalmazni.
Ha készülnek kísérőkártyák is, akkor ezek a színek, motívumok ott is legyenek használva.
Később természetesen ezek visszaköszönnek majd a többi esküvői papírban is. Például Ültetőkártya, Menükártya, Köszönetajándék stb.
A most nagyon divatos az elefántcsont, a krém vagy színű papírokon a fekete betűszín tökéletes választás egy klasszikus hangulatú esküvőhöz.
Egy bohém, bulis hangulatú esküvő már bátrabban tud színeket választani amik a meghívón is megmutatkozhatnak.

3. Játssz a meghívó méretével és alakjával

Az esküvői meghívók hagyományosan téglalap alakúak. Méretük leggyakrabban 105 x 148 mm.
De egyre több pár tér el ettől és választ magának más méretű papírt.
Manapság már lehetőség van más alakú meghívót is választani. Így egyre több a négyzet alakú, repülőjegy formájú, dobozos, kémcsöves, tokban rejtőző meghívó.
Ha postázva lesz több meghívó is, akkor érdemes figyelni a postaköltségre! A különleges formák, méretek postaköltsége néha meglepően borsos.

Esküvői meghívó tippek

Beszállókártya esküvői meghívó

4. Legyen olvasható a meghívó szövege

Igazság szerint erre nem neked kell(ene) figyelni, hanem a meghívó készítőjének. De lehet, hogy hasznos lesz neked ez a tanács.
Nyilván kerülendő a világos papír, világos tinta és a sötét háttér sötét tinta megoldások. A sárga és a pasztell színek is nehezen olvashatók, ha nem elég kontrasztos a háttér.
Sötét kartonon remekül mutat a fehér színű nyomat. Elegáns és különleges az ilyen megoldású meghívó.
A színeken kívül még figyelni kell a a nehezen olvasható betűtípusokra. Ne áldozd fel az olvashatóságot a dizájn oltárán!
A betűméretre is ügyelj, ha sok információt akartok átadni, akkor inkább legyen nagyobb a meghívó, és ne a betűk legyenek minik.

5. A meghívó szövege

Az ötödik esküvői meghívó tipp szerint legyen összhang a szövegezés és a meghívó hangulata között.
Javaslom, hogy több szöveget is olvassatok el, ha pedig nem sikerült megtalálni a jót, akkor nyugodtan írjatok egyet.
Érdemes tisztában lenni mi Az esküvői meghívó 5 nélkülözhetetlen adata. Olvasd el a a cikket, nehogy lemaradjon valami a fontos adat a meghívódról!

Esküvői meghívó tippek

Ujjlenyomatos esküvői meghívó

6. Ne zsúfold túl

Csak a legszükségesebb dolgok kerüljenek rá a meghívódra. Több versszakos idézet? Végtelen hosszúságú nászajándékkérő versike? Inkább ne!
Ha túl sok szöveg kerül a meghívóra az megnehezítheti az olvasást. Ráadásul nem is fog olyan jól kinézni. Zsúfolt, sűrű és kusza lesz a meghívó.
Mindenképpen sok egyéb infót kell átadnod a vendégeknek? Akkor azok inkább kerüljenek ezek külön kísérőkártyára vagy válassz olyan meghívót amihez vannak kísérőkártyák. Ilyen adatok lehetnek például az esküvői helyszínekről vagy a szállásról szóló infók.

7. Szöveg ellenőrzése

A nyomtatás előtt a készítő küldeni kell(ene) egy előképet a tervezett meghívóról. Mi a Sannánál olyan képet küldünk a meghívódról amin minden pontosan úgy látszik ahogy a meghívód ki fog majd nézni.
Ezt a képet érdemes alaposan átnézni. Minden szín, grafika pontosan úgy néz ki és ott van ahol szeretnéd?
Természetesen ekkor még lehet módosítani, ha valami mégsem úgy nézne ki, ahogy terveztétek.

Esküvői meghívó tippek

Kémcsöves esküvői meghívó

És van még egy nagyon fontos feladat. Át kell olvasni az összes szöveget.
Minden adat, dátum, időpont, infó szerepel rajta?
Minden név jól van írva?
Nincs benne helyesírási hiba, elgépelés?
Egyértelmű a megfogalmazás, nem lehet félreérteni semmit?
Ne csak te, a párod és az anyukád olvassa el! Kérd meg a koszorúslányodat, barátnődet is. Több szem többet lát.

8. Ne késs el a kiosztással

Jó néhány esküvői helyszínt másfél vagy akár két évvel korábban is le kell foglalni egy-egy népszerű dátumhoz. Természetesen ekkor még nem kell kiosztanod a meghívódat! Megoldás lehet az A Mi Napunk (Save to Date) kártya mellyel a dátumot tudatod a vendégekkel.
Ha egyből meghívót adsz át, akkor azt javaslom, hogy a népszerű utazási, nyaralási dátumok közelében lévő esküvődre szóló meghívást legalább 6-8 hónappal korábban add át. Így nem a már lefoglalt nyaralásuk közepében lesz a te Nagy Napod.

Esküvői meghívó tippek

Fotócsík 2 esküvői meghívó

Ebből már jól látod, hogy az esküvői meghívó keresését és kiválasztását akár a lagzi előtt egy évvel is érdemes lehet elkezdeni. Hiszen néha a meghívó a személyre szabása is heteket vehet igénybe. És ehhez adódik még hozzá a készítés ideje is.
A Sanna 15 munkanap alatt vállalja a meghívó elkészítését. Ha pedig nagyon sürgős lenne, akkor ez 5 napra is csökkenthető.

9. Visszaigazolás dátuma

Egy nagy létszámú lakodalomnál szerintem érdemes kérni a vendégeket, hogy ők jelezzenek vissza, részt tudnak e venni az ünnepségen. Így nem nektek kell hívogatni a vendégeket, hanem tudtok az igazán fontos dolgokkal foglalkozni.
A pontos létszámra az éttermi és esetlegesen a szállás foglalásához is szükséged lesz. Kérdezd meg, mi a legutolsó időpont mikor meg kell adnod a szolgáltatóknak a végleges létszámot.
Azt javaslom, ennél a dátumnál 3-4 héttel korábbra kérd a vendégek válaszát. Így még lesz időtök visszakeresni azt a pár embert aki mégiscsak elfelejtett időben visszajelezni nektek.

Esküvői meghívó tippek

Hófehér csokor 2 esküvői meghívó

10. Költségek

A meghívó ára nagyon változik az egyediségétől, technikáktól és a felhasznált anyagoktól.
Ha neked megfelel olyan meghívó amiből több százezer példány készült valahol Kínában vagy Törökországban akkor olcsóbb meghívókat is találsz majd. Fontos tudnod, hogy ezeken a meghívókon nincs lehetőséged módosítani! Csak az adott színben és méretben érhetőek el. Gyakorlatilag csak a szövegen tudsz változtatni.
Összességében azt mondhatom el, hogy itthon a meghívók 350 forinttól kezdődnek és a elérik akár az ötezer forintot is.

11. Esküvői meghívó díszítése

A tizenegyedik esküvői meghívó tipp elmondja, hogy több módon is különlegessé varázsolhatod az esküvői meghívódat. Választhatsz díszítésül több extra megoldást is.
Például domború papírt vagy domború betűket.
Díszítheti különleges lézervágott minta a meghívódat.
Kerülhet rá akár arany vagy fehér színű betű is.
De színes szatén szalag, romantikus csipke vagy csillogó strassz ékítheti a meghívódat.
Egyszóval csak rajtad múlik milyen egyedi esküvői meghívót választasz.

Esküvői meghívó tippek

Semiramis esküvői meghívó

12. Hány esküvői meghívó kell

Jó hír, hogy nincs szükség külön meghívóra minden vendég számára. Nézd meg a vendéglistádat! Elegendő családonként egy meghívót átadnod.
Talán a legegyszerűbb úgy gondolkodnod, hogy akik egy háztartásban élnek azoknak elég egy meghívó. Ezzel akár felére, harmadára is csökkentheted a szükséges meghívók számát.
Azok a gyerekek, akik már nem otthon élnek (mondjuk egyetemi hallgatók), ők kapjanak külön meghívót vagy átadáskor mondjátok el, hogy őt is szeretettel várjátok.

13. Extra rendelés

Érdemes jól kiszámolni, hány meghívóra van szükség. Ugyanis több szolgáltatónál az egy vagy a pár darabos rendelésnek extra felára van!
Nem beszélve arról amikor minimum 20-25 meghívót kell rendelned. Ebben az esetben az egy hiányzó meghívó beszerzése igencsak drága mulatság lenne.
Jó hír, hogy a Sannánál nincs büntető felár kisebb példányszám rendelésekor sem.

Esküvői meghívó tippek

Szöveg a szívben esküvői meghívó

14. Emlékezz

Azt javaslom, hogy rendelj pluszban egy esküvői meghívót.
Így biztosan el tudsz tenni emlékbe egy tökéletes darabot.
Vagy akár az esküvői vendégkönyvedbe is beragaszthatod.

15. Ne feledkezz meg a többi kellékről sem

Akár az esküvői meghívód mellé is lehet szükséged néhány kiegészítő kártyára, erről feljebb már olvashattál.
Azonban az esküvőd napján is szükséged lesz többféle papír kiegészítőre. Ilyen például a Menükártya, Ültetőkártya, Köszönő ajándék vagy az Ültetési tabló.
Ha olyan szolgáltatót találtál aki minden szükséges kelléket el tud készíteni, és a meghívóddal elégedett voltál akkor érdemes ugyanott megrendelned a többi kellékedet is. Így biztos lehetsz benne, hogy ugyanolyan papírokkal, színekkel és mintákkal lesz díszítve valamennyi esküvői papír kelléked.

Bízom benne, hogy az esküvői meghívó tipp sorozat minden kérdésedre választ adott. Most már nincs más teendőd, mint megtalálni a tökéles esküvői meghívót! 🙂

 

Üdv,
Zsuzsa

GYakran Ismételt Kérdések

El tudtok készíteni olyan meghívót is ami nincs a honlapon?

Ha eszközeink engedik, akkor természetesen. Sőt, a tervezésnek nem lesz semmilyen plusz költsége.

Az elektronikus előnézet mit jelent?

Kapni fogsz egy képet vagy pdf fájlt. Ez tökéletesen, mérethelyesen mutatja meg, milyen lesz majd a meghívód.

Hogyan jut el hozzám az esküvői meghívó?

Országos futárhálózattal meg tudod kapni a megrendelt meghívódat. Akár ingyen postázással is.

Nyomj a megosztásra ha valakivel meg szeretnéd osztani ezeket az infókat!ű
Ha tetszett a cikk, akkor lájkold a Facebook oldalamat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés