Esküvő DJ vagy zenekar?

Esküvő DJ vagy zenekar?

A helyszín lefoglalása után sok pár küzd azzal a dilemmával, hogy zenekar vagy esküvői DJ szórakoztassa az esküvői vendégeket. Segítünk átadni pár hasznos információt, amelyet szem előtt kell tartani, amikor mérlegeled a lehetőségeket.
Ha esküvői zene, akkor zenekar. Legalábbis általában mindenkinek ez jut eszébe. Ugyanis a zenekarokat mai napig a leghagyományosabb választásnak tekintik. A menyasszonyok értékelik az élő zenekar látványos megjelenését és úgy érzik, hogy a vendégek elvárják a zenekar mutatósságát. Számos tényező teszi azonban a DJ-t vonzóbbá és rugalmasabbá:

Az esküvői DJ sokoldalú

DJ képes vonzóbbá válni a zene ízlésének sokféleségében és sokkal változatosabb igényeket képes kiszolgálni. Ha be szeretnéd építeni a NECC party jellegű zenéket, a nemzetközi stílusirányzatokat vagy akár a nagynéni és a nagybácsi 30 évvel ezelőtti kedvenc táncdalát, akkor a DJ egy pillanat alatt meg tudja valósítani.

Ismert és népszerű zenék

Egy DJ-vel olyan kedvenc dalok szólnak, ahogyan azokat megszeretted. Ha az énekes hangszíne és a hangszerelése nem lenne fontos, akkor elégedett lennél a dal bármely változatával – de ez általában nem így van. Egy DJ sokkal változatosabb hangulatot képes megteremteni. A 80-as évektől kezdve a jelenlegi rádiós slágereken át, a szokatlan remixekig bármit játszhat. Így egy DJ meg tudja őrizni fiatalabb vendégek lendületességét még az idősebb vendégek távozása után is.

esküvői dj

A legújabb zenéktől az örökzöld slágerekig

Folyamatosság

Egy jó esküvő DJ órákon keresztül, észrevétlenül, átmenetekkel, pörgősen keveri át a számokat egymásra, megszakítás nélkül. Nincs szüksége számok közti egyeztetésekre, szünetekre, hangolásokra. A zene és a hangulat folyamatosan ívelhet felfelé. Semmi sem hangulatrombolóbb, mint amikor egy zenekar a nagy buli közepén hirtelen feltesz egy CD-t és elhagyják a termet egy kis szünetre.

Tér, teljesítmény és akusztika

A zenekar könnyedén csődöt mondhat egy kis teremben vagy alacsony belmagasságú helyiségben. Egy tágasabb térben a hangerő növelése nem mindig a legjobb megoldás – az optimális, kiegyenlített hangzáshoz időnként több kisebb hangszóró szükséges. Egy DJ egyben hangtechnikus is, így ezeket a kérdéseket egy emberként könnyedén áthidalja. Egy kézben tartja.

Középpont

A közhiedelem szerint, a zenekar mutatósabb show műsort biztosít, de néhány pár már tudja, hogy vendégeik nem fogják értékelni, ha a túlbuzgó zenekarvezető agyon sztárolja saját magukat (és emiatt a tömegbe ugranak… 😀 ). Nem kérdés, hogy ki lesz a figyelem középpontjában, amikor a zenekar minden tagja jelmezbe öltözik vagy fényeket és kellékeket használva színházi előadásba kezdenek.
A valóság az, hogy a mai, modern DJ-k olyan látványos fénytechnikát tudnak biztosítani, amitől biztosan eláll a lélegzeted.

esküvői dj

Felejthetetlen látvány

Az intelligens fények képesek kapcsolódni a rendezvény többi DJ, dekor és tánctér megvilágításához és kommunikálnak velük. A robotlámpák 360 fokos körben mozoghatnak (a teljes helyiségre, vagy csak annak egyes részeire is összpontosíthatnak).

Költség

Még a legjobb DJ-k is kevesebbe kerülnek, mint a kevésbé ismert zenekarok. Ez miatt vált egyre fontosabb kérdéssé, az esküvői költségvetés során. A legnagyobb zenekarok költségeiből sokan fizethetik a nászútjukat vagy a 100 meghívott vendéglátását. A zenészek esetén 5–15 fővel számolni kell az étkezésnél, színpadi kölcsönzés vagy kiegészítő audio-, video eszközök bérlése is szükséges lehet.

A DJ sem feltétlen a legjobb választás!

2021-re az esetek 60%-ában választanak DJ-t az esküvőkre a zenekarokkal szemben, de szokták mondani, hogy bárki megnyomhatja a play gombot… Elengedhetetlen egy olyan személy/csapat, aki kifejezetten ebben az esküvői iparágban tevékenykedik és rendelkezik azzal a tudással & gyakorlatiassággal, amely elengedhetetlen egy zökkenőmentes, szórakoztató buli megszervezéséhez.

Tudjuk, hogy ez nem olyan egyszerű feladat! Minden esetben kérjetek referenciákat, találkozzatok személyesen és írásban szerződjetek. Győződj meg arról, hogy valóban olyan zenék fognak szólni, ami a te és vendégeid ízlésvilágát tükrözi.
Remélem, megtalálod az esküvőd tökéletes zenei partnerét!

 

Nyomj a megosztásra, ha van valaki akinek fel akarod hívni a figyelmét erre a cikkre! És persze lájkold a Facebook oldalunkat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés