Esküvői költségek, mennyibe kerül ma hazánkban egy esküvő? 1. rész

Esküvői költségek, mennyibe kerül ma hazánkban egy esküvő? 1. rész

Emlékszem, mikor mi készültünk az esküvőnkre bizony több összeg is mellbe vágott minket. A kellemetlen élményektől szeretnélek megóvni Titeket az esküvői költségekről szóló három cikkel. Biztos vagyok, hogy lesz olyan költség, amire nem gondoltatok! Tehát érdemes elolvasni.
(A cikkekben található árak átlagárak. Így biztosan találtok olcsóbb és drágább megoldásokat is.)

Egy fiatal és szerelmes menyasszony mikor élete nagy napjára készül, nagyon könnyen megtervezi az álomszép esküvőjét. Hiszen elég csak kinyitni egy esküvői magazint vagy böngészni pár órát az interneten. Csodálatosnál csodálatosabb megoldások, képek, ötletek zúdulnak az ember lányára. Aki csak álmodozik és lassan elkezd lebegni. Látja magát abban a gyönyörű ruhában, csodás sminkben, azon a romantikus helyszínen.
Le a kalappal az előtt a vőlegény előtt, aki sértődés és könnyek nélkül vissza tudja húzni leendő feleségét a talajra. Vagy legalább az egyik lábát.
Gyorsan repkednek a százezrek, könnyű elérni a milliós költséget. Sőt! Egyre nehezebb – ha nem lehetetlen – milliós költségvetés alatt maradni! Persze nem kizárt, de komoly lemondásokra lesz szükségetek, ha a milliós határ alá akartok kerülni már 70 fős lagzi esetén is.
Sok fiatal párral beszéltem akik évek munkájával spórolták össze a lakodalom összegét. Így nagyon nem volt mindegy, mire költik el a megkeresett forintokat.

Olvassátok el, milyen esküvői költségek várnak rátok, ha össze szeretnétek kötni az életeteket és azt meg is szeretnétek ünnepelni a rokonokkal, barátokkal!

Esküvői gyűrű

Hatalmas a választék az üzletekben, webshopokban. Elmondható, hogy 2019-ben továbbra is a rosé és a fehérarany darabok lesznek a kelendőek. Egy pár karikagyűrű 100 ezer forint alatt aligha beszerezhető. Ha pedig díszítő drágaköveket is szeretnétek, akkor a határ a csillagos ég. Ez esetben csak ez az egy tétel akár milliós összeg is lehet.

Esküvői ruha

Idén is biztosan a fehér ruha lesz a legnépszerűbb. 2019-ben érződik az elmúlt évek a királyi esküvőinek a hatása. Visszatérnek a hangsúlyos, nagy ruhák, a részletgazdag és nőies jegyek. A hercegnői hangulat lesz a legerősebb.
Az elöl nyitott szoknya játékossága mellett a vállak lesznek hangsúlyosak. Csipkével, több réteg anyaggal vagy köpennyel, pelerinnel teszik hangsúlyossá. De a választék egészen minimalista megjelenést kedvelő formációkig húzódik.

Bérelni vagy vásárolni?

Ha egy új az idei divatnak megfelelő ruhát szeretnél viselni az esküvődön, akkor a bérlési költség 100 ezertől indul. A felső határ 280 ezer forint körül alakul. (Érdemes minél előbb lefoglalni a kiválasztott ruhát, hogy biztosan a Tiéd legyen a nagy napon.) Ehhez a költséghez még hozzájöhet a fátyol és – ha szükséges – a boleró díja is. Bérlés esetén ne feledkezzetek meg a kaucióról, mely 50 ezer forintra rúghat.
Varratás esetén a költségek körülbelül 60 ezer forinttól indulnak. Egy jó varrónő által készített ruha később átalakítva más alkalmakkor is hordható lesz. Azonban ha hosszú uszályra, sok fodorra, csillogó díszítésű ruha az álom, akkor annak az elkészítése is jóval többe fog kerülni. De akár el is adhatod a ruhádat, így komoly összeget spórolhattok.
Ha a vőlegénynek is különleges ruhát bérelnétek, akkor fontos tudnotok, hogy egy ceremóniaöltöny bérlési ára nem kevesebb a menyasszonyi ruháénál. Ekkor se feledkezzetek meg a kaucióról!
Amennyiben a vásárlás mellett döntötök, egy jó öltönyt később is többször fel fog tudni venni a férj. Öltöny, mellény, nyakkendő és ing vásárlására 70-130 ezres összeggel számolhattok.
Ha menyecske ruhát is bérelnétek 25-50 ezer forinttal számoljatok.

Cipő

Ha nincs olyan cipőtök mely megfelelő a nagy alkalomhoz, akkor ennek az árát 20-45 ezer forint közé érdemes számolni.
Egy fontos tanács: A cipőket járassátok, törjétek be a nagy nap előtt! Nincs annál rosszabb, mikor csillagokat láttok a fájdalomtól. És ahelyett, hogy élveznétek esküvőtök napját, azt kívánjátok bárcsak vége lenne már.

Ékszerek

Melyik hölgy ne szeretne – legalább titokban bevallva – egy gyönyörű nyakékben végigsétálni a padsorok között. Ha szeretnétek csillogó ékszerekkel tovább emelni az esküvőtök fényét, akkor vásárolhattok, de bérelhettek is. Itt csak az üvegékszerektől írok, mert egy gyémántnyakék esküvői ajándéknak sajnos ritka. Áruk 10-50 ezer forint.

Esküvői meghívó kiegészítő kártyák

Esküvői meghívó kiegészítő kártyák

Meghívók és meghívó kiegészítő kártyák

Valószínű, minden vendégetek értesült már a házasságkötésetek tervéról. Mégis a meghívó átadásával lesz „hivatalos” a meghívásotok. Az esküvői meghívó mintegy hírnöke a házasságkötésnek és a lakodalomnak. A színek, formák, szövegek mind jelezni fogják, hogy mire is készüljenek a vendégek majd a Ti nagy napotokon 🙂
Esküvői meghívót 100 Ft-tól már találhattok az interneten. Ilyen áron a szövegen kívül nem nagyon tudtok semmit sem változtatni. Sőt, a szöveg hosszának is komoly korlátai vannak! A szöveg színe pedig biztosan csak fekete lehet. És bele kell törődnötök, hogy már sok száz másik esküvőn is is teljesen ugyanez volt a meghívó.
Ha a fentieket Ti inkább elkerülnétek, akkor a Sanna Esküvő kínálatunkban 500 Ft-tól indulnak az esküvői meghívót.
Nálunk lehetőségetek van megálmodni az esküvői meghívótokat. A teljesen egyedi esküvői meghívó kedvéért az alábbi dolgokon változtathattok, ha tőlünk rendelitek meg:
– a szalag színe,
– a szalag vastagsága,
– a betű mérete,
– a betű színe,
– a szöveg elhelyezése,
– a szöveg hossza,
– a papír színe
– dísz vagy strassz.

Azaz teljes egészében a saját kedvetekre formálhatjátok az esküvői meghívótokat. Ráadásul a saját egyedi meghívótok megtervezése nem kerül Nektek semmilyen plusz költségbe!

Webshopunkból az esküvői meghívótokhoz választhattok kiegészítőket is:

A MI NAPUNK kártya,

Nem mindenki használ naptárt vagy okostelefont. Az A MI NAPUNK kártyát el tudja helyezni egy neki tetsző helyre, így biztosan nem fogja elfelejteni a Ti nagy napotokat. Érdemes használni, ha sok hónappal korábban átadjátok a meghívótokat vagy a következő évben lesz a lakodalom. Ára 100-150 Ft.

Visszajelző kártya.

Ez különösen nagy létszámú esküvőknél hasznos vagy abban az esetben, ha külföldről szervezitek a lagzit.
Kérhetitek, hogy vendégeitek a Visszajelző kártyát használva jelezzenek vissza Nektek. Így nem több e-mail címből, SMS-ből vagy telefonból kell fáradtságos munkával összeállítanotok a résztvevők listáját. Ára 100-150 Ft.

Nászajándék kérő kártya

Pénzt szeretnétek kérni nászajándékba, de nem tudjátok, hogyan mondjátok meg vendégeiteknek? Adjatok meghívótok mellé Nászajándék kérő kártyát! Így mindenki pontosan tudni fogja, mi a szívetek vágya. Ára 100-150 Ft.

Elérhetőség kártya,

Megadhattok telefonszámot, e-mail címet, táviratcímet ahol elérhetőek vagytok és vendégeitek kapcsolatba tudnak Veletek lépni. Ára 100-150 Ft.

Megközelítés kártya,

Ha több vendégetek érkezik másik városból, esetleg országból, akkor nekik nagy segítség a Megközelítés kártya. Elhelyezhettek rajta kis térképet, pontos címeket vagy akár GPS koordinátákat. Így vendégeitek könnyen és idegeskedés nélkül megtalálják a helyszíneket, akkor is, ha leszakadna a konvojról. Ára 100-150 Ft.
TIPP: Parkolási segítséget mindenki szívesen fogad.

Esküvői meghívó

Esküvői meghívó

A fenti kártyák a Ti egyedi esküvői meghívótokhoz igazodva készülnek el. Így egy színben, dizájnban teljes összhangban lévő kis csomagot tudtok átnyújtani vendégeiteknek, ha szeretnétek. Természetesen nem kell, hogy mindegyik kártyából mindenki kapjon!

Esküvőszervező

Egyre többen veszik igénybe a segítségüket. Sok időt és energiát tudnak megspórolni az ifjú párnak. Kapcsolataik segítségével jó szolgáltatókkal kerülhettek kapcsolatba. Tanácsaikkal segítenek, ha valamilyen kérdésben bizonytalanok vagytok. Tisztában vannak a legújabb divattal. Vannak akik fix díjért dolgoznak és vannak akik jutalékot kapnak az általuk ajánlott szolgáltatóktól. Átlagos díjazásuk 160-280 ezer forintMunkájuktól itt olvashatsz bővebben.

Az esküvői költségekről szóló cikk 2. részében az esküvő napján fellépő költségekről írok Nektek. Olvassátok el!

Üdv,
Zsuzsa

Nyomj a megosztásra, ha van ismerősöd, aki szeretne tisztában lenni a legfrissebb árakkal, és lájkold a Facebook oldalunkat!

Téged melyik költség lepett meg a legjobban? Írd meg kommentben!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés