Esküvői költségek, mennyibe kerül ma hazánkban egy esküvő? 2. rész

Esküvői költségek, mennyibe kerül ma hazánkban egy esküvő? 2. rész

Az esküvői költségekről szóló cikk első részében az esküvő napját megelőző költségeket vettem sorra. Ebben a részben a nagy nap költségeit kezdjük el átnézni. Most is lesz olyan költség amin meg fogtok lepődni. 

Smink és fodrász

Egy ünnepi smink és haj 10-20 ezer forint körül számolható. Természetesen külön-külön. Ez általában magába foglalja egy próba smink és frizura árát is. Fontos, hogy a készülődés idejébe kényelmesen férjetek bele. Számoljatok az utazásokkal is. Ne egy kapkodós rohanás legyen a nap, mert akkor estére menthetetlenül elfáradtok. Ha tehetitek legyen valaki aki fuvarozza a menyasszonyt egyik helyről a másikra. Sok idő megspórolható a parkoló kereséssel. És sok energia is spórolható az esti táncra.
Amennyiben a sminkes vagy a fodrász házhoz jön, a költségek is növekednek.

Szertartás

Az anyakönyvvezetői irodában hétköznap, munkaidőben lebonyolított házasságkötésért nem kell fizetni. Azonban ha ettől ünnepélyesebb szertartást szeretnétek, (díszterem) akkor ennek díja településenként eltérően 10-30 ezer forint körül mozog. Ha szeretnétek gyertyát gyújtani, pezsgővel koccintani, akkor ezek költsége is Titeket terhel. Persze a szertartás díjon felül.
Amennyiben külső helyszínen szeretnétek kimondani az igent, akkor ennek díja 30-80  ezer forint is lehet. Ha szertartásvezetőt kerestek az ő bérezése 30-60 ezer forint közötti összeget is elérheti.
Ha templomi oltár előtt is ki szeretnétek mondani az igent, akkor további költségekre kell számítanotok. A 30-90 ezer forint stóladíjon felül még számoljatok a jegyesoktatás, zene és a templomdíszítéssel is.

Gyűrűpárna

Ha nem zsebből akarjátok elővenni a legfontosabb pillanatban a szerelmeteket jelképező gyűrűket, akkor jó megoldás lehet az esküvőtök színeihez illő Gyűrűpárna. A gyűrűket szalaggal biztonságosan rögzíteni lehet, így akár tündéri kisgyerekek is lehetnek a gyűrűhordozóitok.
Ára 1500-5000 forint között van.
De választhattok akár fa gyűrűtartó dobozt is magatoknak egyedi gravírozással.

Gyűrűpárna

Gyűrűpárna a te esküvődre alakítva.

Virágok

A virágok esetében a legnehezebb pontos árat mondani. Ennek oka, hogy a virágok árában és választékában óriási különbségek vannak egy januári és egy augusztusi esküvő között. Amennyiben tetszenek Nektek az épp szezonális virágok, érdemes ezeket választanotok, hiszen az áruk kedvezőbb. Az alábbi árak különlegesebb virágok esetén magasabbak lehetnek.

Autódísz

Egy nem extra autót is ünnepivé tud varázsolni egy szép virágdísz a motorháztetőn és néhány szalag. Ára 6-22 ezer forint közötti.
TIPP: Ha frissen mosatjátok az autót, viaszozást ne kérjetek oda ahova a virág kerül majd, mert nehezen tapad meg rajta a dísz rögzítése.

Kitűzők

Az urak ruháját díszítjük velük. Vőlegény, tanúk, örömapák. 500-1500 forint/darab közötti összeggel számoljatok.

Menyasszonyi csokor

Figyeljetek arra, hogy a csokornak szinte egész nap kézben kell lennie. Ne legyen túl nagy, ne színezze a ruhát a virágpor. Még sorolhatnám mire kell figyelni, de egy jó virágos ezeket mind tudni fogja. Ára 10-40 ezer forint között várható.

Esküvői csokor

A csokrot a Winkler virágműhely készítette. facebook.com/winklerviragmuhely

Dobó csokor

Ha el szeretnétek tenni az esküvői csokrot, vagy túl nehéz lenne dobálni, akkor rendeljetek dobócsokrot. Így az eredeti megmaradhat emlékbe. Ez a csokor könnyebb és olcsóbb is. Régi megoldás, de még mindig nagy sikert arat, ha a csokor a levegőben több csokorrá válik szét. Ára 3-10 ezer forint.
TIPP: Ha sok gyerek van a násznép között meglephetitek őket plüssjáték dobással. Biztosan sikert arat a körükben.

Virágok a helyszínen

A lakodalom termének díszítési költsége nagyban függ a választott helyszíntől is! Hiszen van ami pár csokorral máris ünnepivé varázsolható, máshova pedig egy kamionnyi is kevés lenne.
Így a helyszín díszítése 50 ezer forinttól indul, de a határ tényleg a csillagos ég.

Ültetési tabló

Ha szeretnétek Ti eldönteni, hogy vendégeitek hol üljenek segítsetek nekik, hogy könnyen megtalálják a nekik szánt ülőhelyet. Az ültetési tablót érdemes úgy elkészíteni és elhelyezni, hogy egyszerre több ember is hozzáférjen, messzebbről is olvasható legyen. Így csökkenthető a tumultus körülötte. Sőt bizonyos létszem felett már érdemes két táblát rendelni! Ára 5-11 ezer forint.

Asztali dekorációk

Asztalszám

Ha az esküvőtökön körasztalok lesznek, akkor érdemes Asztalszámokkal megkülönböztetni az asztalokat, hogy vendégeitek könnyebben megtalálják azokat. Ha több asztal van esetleg kicsit elszórtan, akkor is jó alkalmazni. Ára: 500-750 Ft között van.
Az esküvő asztalok elrendezéséről szóló írásomat itt találjátok.

Ültetőkártya

Az ültetési tabló mellett érdemes Ültetőkártyával is segíteni vendégeteknek megtalálni a helyét. Hogy miért? Könnyen elképzelhető, hogy mire azt asztalához ér elfelejti az Ültetési tablón látott pontos helyet. Hiszen találkozik ismerősökkel, beszélget és maximum már csak arra emlékszik, hogy körülbelül merre fog ülni. Az ültetőkártya segít neki az ülőhely megtalálásában. Ráadásul sokan elteszik emlékbe az esküvői meghívóhoz és az esküvő színeihez illő névre szóló ültetőkártyájukat. Ára 150-350 forint közé számolható.
Érdemes az ültetési rendet alaposan megtervezni!
A lagzitok hangulata múlhat rajta, ha nem sikerül jól végiggondolnotok, hogyan üljenek a vendégek. A tökéletes ültetési rendről szóló tanácsaimat ide kattintva ismerhetitek meg.

Esküvői ültetőkártya

Esküvői ültetőkártya

Programkártya

Ha szeretnétek, hogy az esküvőtök programjairól ne maradjanak le a vendégeitek, akkor segítsetek nekik Programkártyával! Így nem fordulhat elő, hogy épp a tortavágás előtti percekben megy ki mindenki levegőzni. És ők vagy lemaradnak erről a pillanatról vagy hosszú perceket vártok míg mindenki visszaérkezik. Ára 300-600 forint körül számolható.
TIPP: Nem fontos minden vendégnek külön készíteni 6-8 emberenként is elegendő lehet.

Menükártya

Egy lakodalom fontos pontja az étel. Mi magyarok, ha ünneplünk, akkor eszünk. 🙂
Szeretjük tudni, hogy milyen ételek várhatóak. Így tudunk tartalékolni helyet a kedvenc fogásunknak.
A Menükártyára az ételek mellett felírhatjátok az elérhető italokat vagy akár még a vendégeket köszöntő versnek is helyet találhattok. Ára 400-800 forint körül számolható.
TIPP: Nem szükséges minden vendégnek külön elhelyezni 6-8 emberenként elegendő.

Szalvétagyűrű

Minden esküvői asztal méltó dísze egy a dekorációhoz illő, és a monogramotokkal díszített Szalvétagyűrű. És persze emléknek sem utolsó! Ára 100 forint körül várható.

A Sanna Esküvői Meghívónál az esküvői Menükártya, Programkártya, és Szalvétagyűrű akár kombinálható is. Kérjetek ajánlatot és spóroljatok velünk!

Italcímke

Ha szeretnétek egyedi, az esküvőtökhöz illő címkéjű italokkal teríteni az asztalokat, akkor a felszolgált üvegeket díszíthetitek saját Italcímkékkel is. Ára 100 forint körül számolható.

Szék/székszoknya

A székszoknya rengeteget emel a terem hangulatán. 350-800 forint/darab áron érhető el. Az ár tartalmazza, hogy a szolgáltató díszíti fel és le a székeket.

Természetesen van lehetőséged az esküvőd hangulatához tökéletesen illő székeket is bérelni. A székbérlés ára 700-900 Ft/darab. Azonban ehhez az árhoz még hozzá kell számolnod a székek szállításának a költségét is.

 

Az esküvői költségekről szóló cikk 3. részében a fotós, videós és lakodalom költségeiről írok Nektek.

Nyomj a megosztásra, ha van ismerősöd, aki szeretne tisztában lenni a legfrissebb árakkal, és lájkold a Facebook oldalunkat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés