Esküvői költségek, mennyibe kerül ma hazánkban egy esküvő? 3. rész

Esküvői költségek, mennyibe kerül ma hazánkban egy esküvő? 3. rész

Az esküvői költségekről szóló cikk előző részében az esküvői nap költségeit kezdtem el bemutatni. Most is ezzel folytatom. Az igazán komoly tételek ebben a részben szerepelnek. Az esküvői költségek 2019-ben is fontosak.

Vőfély vagy ceremóniamester

Neki nem csak az a dolga, hogy az ételek előtt verset mondjon. Ő az esküvő karmestere. Irányítja a násznépet, gondoskodik róluk, figyel rájuk.. A Ti dolgotokat is megkönnyíti, hiszen Nektek elég vele beszélnetek és ő egyeztet a fotóssal, videóssal, zenészekkel vagy pincérekkel.
Természetesen lehet a násznép közül is választani. Ebben az esetben jelentős összeget tudtok spórolni. Két ok miatt mégsem tanácsolom ezt:
1, Ő ebben az esetben nem tud felszabadultan Veletek ünnepelni
2, Váratlan helyzet esetén egy gyakorlott vőfély, ceremóniamester jobban tud reagálni.
Mindenképpen egyeztessétek, hogy milyen esküvőt képzeltek el. Milyen versek, szövegek legyenek (pajzán, humoros, népi). Legyenek e játékok a násznéppel vagy sem.
Az árak széles tartományban mozognak. Vőfély 80-125 ezer forint között található. Ceremóniamester esetén pedig 140-200 ezer forint körül érdemes számolni. Az összeg teteje már valamiféle produkciót is magában foglal. Ez lehet énekesműsor, bűvészshow, stand-up, csokiszökőkút stb.

Vendégkönyv

Ha szeretnétek még kézzelfogható emléket is kapni lakodalmatokról, akkor javaslom a Vendégkönyvet. Ez lehet valóban egy könyv ahova vendégeitek beírhatják üzeneteiket, jókívánságaikat. De lehet ujjlenyomatkép, aláírásfal vagy jókívánság gyűjtő kalitka is.
Az árak 3-11 ezer forint között mozognak. Például, ha egy egyedi kézzel festett ujjlenyomat fát szeretnétek, akkor a magasabb árral számoljatok.

Fotós

A fotós költségét több tényező befolyásolja
– Hány órán keresztül kell Veletek dolgoznia.
– Milyen távolra kell utaznia,
– Milyen távolság van a helyszínek között.
– Végez e utómunkákat az elkészült képeken? (Javaslom, hogy végezzen.)
– Kértek e papírképeket, fotókönyvet vagy sem?
Természetesen mondhatjátok, hogy minden telefonban van fényképezőgép. Meg Pista úgyis jön és neki van fényképezőgépe. Ez esetben megspóroljátok a költséget, de ha Pista lemarad a legfontosabb pillanatokról. És a násznép képei sem sikerülnek, akkor milyen fotókat nézegetnek majd az unokák?
A fenti lista alapján a fotós költsége egész nap esetén 170-290 ezer között várható.
TIPP: Fontos tudnotok, hogy több népszerű fotózási helyszín díjköteles. Az árak 5-50 ezer forint között mozognak. Természetesen ezt is Nektek kell fizetni.

Fotó: jadenorwood.com

Videós

A videós költségét is hasonló tényezők befolyásolják.
– Hány órán keresztül kell Veletek dolgoznia.
– Milyen távolra kell utaznia,
– Milyen távolság van a helyszínek között.
– Hány kamerával forgat majd?
Egy „igazi” esküvői videó már tartalmazza az előkészületeket is és a lagzi közepéig forog. Ebből az  anyagból készül el a videó. Ami lehet egy 4-5 perces kisfilm vagy kaptok mellé egy 20-25 perces hosszabb anyagot is. És természetesen a nyers felvételt is megkapjátok.
A fentiek alapján a videós ára 200-300 ezer közé számolható.
Azonban, ha szeretnétek drónos felvételeket is akkor még mélyebbre kell a zsebetekbe nyúlni

Zene

Manapság nagyon divatos DJ költsége 100-190 ezer közé várható. Egy zenekar 130-300 ezer forint között zenél nektek.
Fontos tisztáznotok, hogy a vállalt összegért meddig zenélnek. Nincs annál rosszabb mint mikor a násznép még javában táncolna, de a DJ vagy a zenészek csomagolnak. Ezért tisztázzátok előre, hogy milyen plusz óradíjért hajlandóak tovább zenélni, ha szükséges lenne!
A legspórolósabb megoldás, ha laptopról megy a zene. Ebben az esetben viszont komoly munka lesz a megfelelő mp3-ak összeválogatása, beszerzése. És valakinek kezelni kell a zenét vagy félő, hogy káosz és veszekedés lesz.

Gyerekvigyázó

TIPP: Ha sok kisebb gyerek lesz a lakodalmatokon, akkor a vendégeitek nagyon hálásak lesznek, ha kerestek valakit aki odafigyel rájuk, amíg a szülők táncolnak. Így a legkisebbek nyugodtan tudnak rajzolni, játszani és nem lógnak a szülők nyakán míg ágyba nem kerülnek. A költsége 15-25 ezer forint között számolható.
Nézzétek meg a Gyerek foglalkoztató füzetet, mely segít lefoglalni a gyerekeket! És olcsóbb mint egy külön szolgáltató.

Vendégajándék, köszönő ajándéknak

Szokás a vendégeknek megköszönni, hogy eljött a lakodalmatokra ás Veletek együtt ünnepelt. Ez lehet apró dobozba rejtett csokoládé. Apró pálinkásüveg. Kis zsákba csomagolt édesség. Kémcsőbe zárt színes cukorka. Az árak 150-650 Ft között várhatóak.
Sőt! A vendégajándékot és az ültetőkártyát akár egyben is el tudjuk készíteni Nektek. Így is tudtok spórolni!

Vendégajándékok (köszönőajándékok) a Ti igényetek szerint

Vendégajándékok (köszönőajándékok) a Ti igényetek szerint

Lakodalom

Az esküvői költségek 2019-ben is az étel és ital a legnagyobb tétel.
A legtöbb esetben a nincs terembérleti díj. Különleges helyszín esetén természetesen lehetséges. Az esküvői menüsorok 6000 forinttól indulnak, de találkoztam már 14 000 forint feletti ételsorral is. Erre az összeghez adódik hozzá a vendégek italfogyasztása.
Az italfogyasztás all inclusive megoldással 5000 forint körül már elérhető. Ebben az esetben általában csak egy korlátozottabb italválaszték érhető el.
Több helyen bizonyos italok korlátozás nélkül bevihetőek, más italokat csak dugódíj megfizetése után szolgálnak fel.
Azaz egy vacsora ára 5000 étel, 5000 ital 80 főre 800 ezer forint körül már elérhető. Természetesen biztosan lehet olcsóbb és drágább helyszínt is találni.
Azt tanácsolom legyen írásos nyoma, hogy mit beszéltetek meg a helyszínnel! A fontosabb pontok:
– Milyen ételekből áll a menüsor,
– Milyen italok milyen árakon érhetőek el,
– Mikor kezdődik a lagzi,
– Mikor van a vacsora,
– Meddig tarthat a rendezvény,
– Meddig kell a végleges létszámot megadnotok,
– Milyen egyéb költségekkel kell számolni. Például takarítás.
Fontos tudnotok, hogy a népszerűbb helyek szombati napjai 12-18 hónapra előre le vannak foglalva. Azaz időben kell lépnetek, ha népszerű helyesn szeretnétek tartani a lakodalmatokat.
TIPP: Ha a kedvenc helyetek foglalt és a pénteki napot nem szeretnétek, akkor nézzétek meg az ünnepeket, hosszú hétvégéket. Így elképzelhető, hogy „hétköznap” is tudtok kényelmesen lagzit tartani. A 2019-es “ajándék” esküvői napokról itt olvashatsz.

Bízom benne, hogy segítettem, és a három írást elolvasva már sokkal jobban tisztában vagy azzal, milyen költségekkel kell számolnod a szervezés során!
Remélem, én is segíthetek majd Nektek, hogy olyan legyen az esküvőtök, amilyennek megálmodtátok!

Nézzétek át a jelenlegi kínálatunkat és ne feledjétek nálunk nem kell plusz pénzt fizetnetek, ha valamit módosítani szeretnétek 🙂
Keressetek bátran vagy használjátok az Ajánlatkérő űrlapot!
Sok nevetést és felejthetetlen emlékeket kívánok Nektek az esküvőtökre!

Üdv,
Zsuzsa

Nyomj a megosztásra, ha van ismerősöd, aki szeretne tisztában lenni a legfrissebb árakkal, és lájkold a Facebook oldalunkat!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés